Du skal ikke skue soppen på mycelet

Posted by on okt 24, 2017 in Bilder, Hage, Mat, Verden | 4 Comments
Du skal ikke skue soppen på mycelet

 
Men, det er vanskelig å tenke på noe annet enn en god soppstuing til viltkjøtt og poteter mm. når du møtes av et prakteksemplar av en sopp som denne på plenen utenfor huset. Den er til og med pyntet med en elegant frakk, selv om dette ikke ville gi mye beskyttelse så perforert som den er.
Dessverre er soppen ikke spiselig, og i løpet av dagen skrumpet en sammen og ble til en bløt klump. Jeg prøver å komme på hvor jeg har vært borte i det fenomenet tidligere. Hmmm.
Naturen er full av besynderlige skapninger

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

4 Comments

 1. Kona
  oktober 25, 2017

  Årets sopp!!!!! 🙂

  Reply
  • Lars
   oktober 25, 2017

   Jepp 🙂

   Reply
 2. Inga Flikkeid
  oktober 25, 2017

  Jeg vet ikke om jeg tycker den ser så god ut! Jeg hadde en liknende sopp her i sommer. Den var sællsynt og hette Multinus Ravenelii . Cristoffer var her og han fant den på nettet der og da, og etter noen timmer hadde den. smeltet. Den var en rødgul nettpølse ca 5 cm. Takk for sist !!!!! Ma

  Reply
  • Lars
   oktober 26, 2017

   Nei, den ser ikke god ut. Det var mer en fleip at jeg skrev det. Ja du viste meg jo bilde tidligere. Nå er den i alle fall borte.
   / Lasse

   Reply

Leave a Reply