Jo mer jeg vet, desto mer innser jeg at jeg ikke forstår

Posted by on okt 29, 2017 in Bilder, Filosofi, Hage, Optimisme, Utvikling, Verden, Villa | 3 Comments
Jo mer jeg vet, desto mer innser jeg at jeg ikke forstår

 
Dette er slitsomt synes jeg. Kanskje fordi hjernen ikke fungerer som den skal, eller kanskje fordi det går opp for meg hvor uendelig stor og komplisert tilværelsen, universet og livet er. Det kan jo møtes på to måter; Fortvilelse eller ærefrykt.

Fortvilelse, hvis jeg ikke anerkjenner hvor liten jeg egentlig er i den store sammenhengen, og at det ikke er min oppgave å kontrollere og styre alt i mitt liv og universet.

Ærefrykt, dersom jeg gjør det motsatte og faktisk anerkjenner min plass, og samtidig bøyer meg for det faktum at alt er godt og Gud vil meg det aller beste. Sett i et uendelig perspektiv, blir de daglige trivialitetene og bekymringene veldig lite signifikante med det som bakteppe.

I dag fikk jeg besøk i hagen av denne karen. Det er første gangen en ape har forvillet seg inn i hagen min som jeg vet om, men det har nok skjedd både titt og ofte siden disse lever ikke langt unna i “Monkey Forest”. Det er bare ikke hver dag jeg skuer utover hagen på denne måten, og denne tiden av døgnet. Først trodde jeg det var en grå katt, men så observerte jeg at katten var litt vel stor og hadde lange armer og ben der den trasket over taket på en måte katter ikke gjør.

Så livet og universet går videre uten min innflytelse på noe signifikant vis. Apekattene lever sitt liv. Det er sol eller regner, og kanskje vulkanen har utbrudd i morgen eller om 30 år. Hva vet egentlig jeg???

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

3 Comments

 1. Trond Karlsen
  oktober 29, 2017

  Tja, verden er utstrakt og omfattende i en grad det vel er umulig å raske med seg alt som er og alt som skjer. Men gi ikke opp! Etter hva jeg forstår har du fått med deg mer enn de fleste. Derfor: Vær fornøyd med det du får med deg, og la resten fare.
  Hilsen Trond

  Reply
  • Lars
   oktober 29, 2017

   Takk Trond. Det var kloke ord 🙂

   Reply
 2. Inga Flikkeid
  november 9, 2017

  Så morsomt ! Den kanskje kom ifra kultursentret lengre ner i veien? Det har vi jo ikke besøkt, Eller den viltvoksta parken mittimot. Den ser spennnde ut.TAKK FOR SIST ! Kram MA Lappen krangrer ! Den lengter etter deg!!!

  Reply

Leave a Reply