Har du nok ris?

Posted by on nov 15, 2017 in Filosofi, Mat, Verden | 2 Comments
Har du nok ris?

 
 
En bekymret mor ringer sin voksne datter og hovedspørsmålet er: har du nok ris? Jeg stusset først ved spørsmålet og hva som egentlig lå bak, men så i dag gikk det plutselig opp for meg. Det var ikke bare kvinnelig chitchat og et lettvint spørsmål i mangel på noe annet å prat om, men en dyp bekymring, omsorg og noe alvorlig som lå begravet i ordene. I en del av verden hvor det er sommer hele året og naturen er gavmild med urter, frukter og grønnsaker, er det allikevel noe som er helt nødvendig å få hver dag, og det var det det hele handlet om. Mennesker må ha brennstoff til kroppen for å kunne leve. Dersom en mangler penger til klær, mobiltelefon, bensin eller TV, er det ikke livet om å gjøre, men mangler man ris…

Så i en verden uten NAV, dagpenger og hvor rettigheter er et fremmedord, var spørsmålet veldig betimelig: Har du det du trenger for å leve så vet jeg at du klarer deg. Hvis ikke vil jeg hjelpe deg å gi deg noe av mitt. I Norge ville det vært brød og ikke ris, men hos oss det er lenge siden en bekymret mor stilte sin datter dette spørsmålet: Har du nok brød til familien din?

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

2 Comments

 1. Inga Flikkeid
  november 17, 2017

  Noe å tenke på. Har du allt DU trenger? Velkommen hem snart . Ma

  Reply
  • Lars
   november 20, 2017

   Takk, jeg har det jeg trenger. Vi sees snart.

   Reply

Leave a Reply