Naturens roboter

Posted by on nov 20, 2017 in Bilder, Fakta, Hage, Insekter, Regn, Villa | 2 Comments
Naturens roboter

Noe fanger min opperksomhet i det jeg er i ferd med å låse opp porten etter dagenssvømmetur. Jeg liker nemlig å være sikker på at ingen kommer inn mens jeg svømmer, men det får vi ta en annen gang.

På veggen beveger et lik seg sakte men sikkert oppover. Liket viser seg å være fra et slags innsekt. Ved nærmere inspeksjon ser jeg en gjeng med små maur, ca 1mm store, som sammen transporterer det døde innsektet på vei til reiret sitt. Det kan jo være kanskje 10m borte, det vil si 10000 ganger deres egen kropslengde. Altså nærmere 1,8 mil sersom man regner om til min kroppslengde som er 184cm. Ikke nok med det, det ville være som om jeg sammen med noen venner skulle bære et piano med oss hele veien.

Det hender jeg blir sittende i stille kontemplasjon på badet og stirre fasinert på noen enda mindre skapninger som svirrer omkring på gulvet, tilsynelatende tilfeldig, uten mål og mening. Men de får tydeligvis gjort jobben sin allikevel.

Disse dyrene, i familie med våre egne maur, er jo naturens renovasjonsvesen. Det er sjelden jeg ser døde innsekter ligge å slenge, så de gjør jobben sin grundig og utrettelig, som roboter…

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

En søt liten heks som har forvillet seg helt fra Blokksberg og hit…
PS.Hun er ikke en robot.

 


Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

2 Comments

 1. Trond Karlsen
  november 20, 2017

  Du har interessante observasjoner, gjerne med hodet litt på skrå. Morsomt og lærerikt. PS Vil du ha tilbake din egen Airport express, eller vil du ha en ny? For øvrig: Minus 8 i dag tidlig, minus 4 nå kl 1630. Og velkommen tilbake om ikke så lenge til deg, og velkommen til Maliani. Bestiller med dette en prøvemassasje.

  Reply
 2. Inga Flikkeid
  november 21, 2017

  Ja det. var en fin histørie..Je g trodde først at det var den blå som hadde lange bein med klump ytterst (maur) før det var så forstørret. jeg vet jo så små maurene er..Sol blå himmel og minus 3 grader. Velkommen om en uke !

  Reply

Leave a Reply