En håpløs vandring mot den sikre død

Posted by on nov 28, 2017 in Filosofi, Gud, Religion, Sikkerhet | No Comments
En håpløs vandring mot den sikre død


 

Den hadde sannsynligvis gått til grunne. Død av utmattelse og tørke i et støvete hjørne på den uendelig store glatte flaten som er gulvet til min veranda – hadde ikke jeg gjort noe. Og hvorfor skulle jeg redde en liten snegle som jeg ikke engang vet om er «god» eller ikke? Den er i hvert fall ikke spesielt pen, stakkar. Jo, jeg følte empati med den lille skapningen.

Den hadde forvillet seg opp på verandaen og, siden den er ganske nærsynt og sannsynligvis ikke hadde briller heller, kunne den ikke ane at den var på vei til en sikker undergang.

Og her kommer predikanten i meg frem (han slumrer av og til i bakgrunnen 🙂 ):
Og slik er det også med oss, kjære venn, i vår vandring gjennom livet. Vi havner i situasjoner vi ikke ser alvoret av, og konsekvensene til, inntil en høyere makt i sin store barmhjertighet forsiktig løfter oss opp og plasserer oss i trygge omgivelser igjen, ofte uten at vi en gang legger merke til at noe har skjedd.

Noe å tenke på, hva?

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

 


Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Leave a Reply