Så feil jeg kan ta

Posted by on nov 29, 2017 in Filosofi | No Comments
Så feil jeg kan ta


 Mot dårskap kjemper gudene forgjeves, heter det. I går mens jeg satt i sengen og snart skulle slukke lyset, la jeg merke til en skygge på gulvet under rullestolen. Jeg bøyde meg frem og tittet nærmere og der, til min store forbauselse, møtte jeg blikket til min tidligere begunstige. Min empati forsvant øyeblikkelig. Makan til utakknemlighet. Her redder man livet til vedkommende, og så gjør de samme feil igjen, og i tillegg våger å begi seg inn på mitt soverom nå sent på kvelden, uten å bli invitert.

Nå hadde jeg ikke lyst å dele soverom med en dum snegle, uansett om det er hun eller han (legg merke til at empatien ikke er der lenger). Dessuten er de fleste landsnegler tvekjønnet. Jeg sier ikke mer. Så jeg fant noe papir og forflyttet vedkommende ut på badet. Tilbake til hagen var jo tydeligvis ikke effektivt. Kanskje den var på veg igjennom huset i første omgang, og jeg avbrøt den i sitt forsøk ved å «redde» den. Jeg regnet med at den ikke ville prøve å komme inn på soverommet igjen, så jeg forlot den i mørket og regnet på badet.

I dag, lurte jeg jo på hvordan det hadde gått, for jeg regnet med at sneglen hadde benyttet anledningen til å krype ut på den andre siden av huset, via dusjen, men der tok jeg tydeligvis feil. Tror jeg i alle fall. For hva kan denne klumpen som hadde trykket seg inn i hjørnet bak klosettskålen være, annet enn en snegle som gjemmer seg og ikke vil bli funnet. (Se hovedbildet til dette innlegget)


Hva vet jeg? Kanskje den var på vei hit for å avslutte sitt jordiske liv i første omgang, og det at jeg «reddet» den bare var en strek i regningen fra dens side? Lik en gammel indianer som vet han skal dø og setter seg på en berghylle, skuer mot solnedgangen, og venter på at sjelen blir hentet. Men det rimer jo lite med et hjørne bak klosettet. Uansett. Jeg lar den være der og bestemmer meg for ikke å forfølge saken nærmere. Etter min oppfatning fikk den 2 nye sjanser, og når den velger å gjemme seg bak do isteden, kan jeg ikke overprøve det noe mer.

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

 


Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Leave a Reply