Selv en edderkopp må dø iblant

Jeg får øye på noe rart i renna mellom bassenget og hagen. Der strømmer alt vannet som kommer over kanten for så å ledes rundt hele poolen og ned i et sluk som fører til filteret. Klart og renset gjennom lag av sand pumpes vannet igjen inn i bassenget. Sirkelen er sluttet.

Dette er jo et veldig fint system. Ikke bare er det estetisk, noe jeg tror er den eneste grunnen til at det er laget på denne måten, men ny kunnskap om vannets egenskaper, spesielt beskrevet og forsket rundt av Dr. Pollak, kan også forklare andre fordeler ved å gjøre på denne måten. Rennende vann er alltid å foretrekke.

Pollak har i sin bok The Fourth Phase of Water: Beyond Solid, Liquid, and Vapor (se referanse nedenfor) grundig beskrevet hvordan vann faktisk har en fjerde tilstand. Ikke bare fast (is), flytende og damp, men det han kaller «EZ-water», eller strukturert vann. Dette finnes inne i alle celler og kroppen higer etter dette hver gang den kommer i kontakt med det. Det er sannsynligvis forklaringen hvorfor en katt foretrekker å drikke vann fra en søledam og ikke fra en ren skål med vann fra kranen som står ved siden av. I naturen finnes det mere EZ-vann, noe katten merker når den smaker på vannet i dammen.

Men dette får jeg skrive mere om en annen gang. Jeg skulle bare kort fortelle om det jeg fant i renna.
En død edderkopp.

Det er ikke hver dag man ser en død edderkopp, og i hvert fall ikke en med et ben-spenn på 20 cm. Så den fortjener sin egen nekrolog.

Hvordan den havnet der, vet jeg ikke. Antagelig er den mistet av en fugl, en frosk eller en øgle idet de skulle frakte den hjem for å fortære den. Jeg tror ikke den døde av alderdom, for edderkopper har jo som kjent 8 liv, eller var det 8 øyne? I alle fall 8 bein. Så den har nok bein å stå på. Alderen på en edderkopp vet jeg ikke, men i følge Tolkien i Ringenes Herre hadde Shelob (Hutala på Norsk) bodd i hulen sin i uminnelige tider.

Så det er bare å lure og sende noen tanker med den på veien, hvor den nå er. Kroppen ligger i alle fall i renna, og der kommer ingen maur til og rydder opp…

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

 


Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.